wuxia anbefaler!

Film

Den franske forfatteren og regissøren Marguerite Duras (1914-1996) er kanskje mest kjent for romanen Elskeren (1984) og som manusforfatter av Hiroshima mon amour (1959). I juni kjører Cinemateket i Oslo et filmprogram viet Duras, med filmer regissert av, filmer om, eller filmer basert bøker hun har skrevet. Programmet byr blant annet på India Song (1975) hvor Duras har regien, filmatiseringen av Elskeren (1992) og Benoît Jacquots to intervjufilmer med forfatterinnen.

Se visningstider på cinemateket.no.

Cinema and AgambenBok

Cinema and Agamben – Ethics, Biopolitics and the Moving Image

av Henrik Gustafsson og Asbjørn Grønstad (red.) Bloomsbury

Den italienske filosofen Giorgio Agamben har vært innflytelsesrik på en rekke akademiske områder. Dette er en samlet fremstilling av hans innflytelse på filmmediet. Artikkelforfatterne analyserer verk av for eksempel David Claerbout, Jean-Luc Godard og Michael Haneke med utgangspunkt i Agambens begreper. Her er også to essay skrevet av filosofen selv, for første gang tilgjengelig på engelsk. Utgivelsen springer ut av forskningsprosjektet Nomadikon, som er støttet av Bergen Forskningsstiftelse.

 

Moone boyTV-serie

Moone boy

Herlig nostalgisk serie om å vokse opp i Irland på slutten av 80-tallet. 12 år gamle Martin Moone har tre eldre, viljesterke søstre og fantasivennen Sean Murphy, spilt av Chris O’Dowd (The IT Crowd, Bridesmaids). O’Dowd er også serieskaper og medforfatter. Kvikke og sjarmerende karakterer – særlig den evig optimistiske Martin spilt av David Rawle. Se særlig frem mot hans Dirty Dancing-rutine under skolediskoteket i sesong to.

Podcast

The Treatment

Det finnes utallige steder hvor filmskapere og skuespillere halvhjertet kan promotere sitt nyeste prosjekt. Dette er ikke et av dem. Radiovert Elvis Mitchell har en imponerende gjesteliste, og han forbereder seg så godt til hver samtale at det høres ut som han har fulgt alles karriere fra starten av. Mitchell stiller dyptgående, kloke spørsmål, og det skader heller ikke at han har en stemme av fløyel. Begynn med Wes Anderson-episoden, eller samtalen med Alfonso Cuaron om Gravity, og jobb deg videre derfra.

Nettsted

Filmgrail

Lurer du på hvilken film du skal se? Nettstedet Filmgrail forsøker seg på en ny vri. Hvor mye humor, drama, action eller romantikk har du lyst på? Velg hvor mange prosent du vil ha i en håndfull forskjellige sjangerkategorier, og Filmgrail forteller deg hvilken film som passer dagens humør. Det norskproduserte nettstedet er fortsatt i startfasen, men er verdt å teste etter hvert. Det kan uansett ikke være verre enn å scrolle rundt på Netflix og irritere seg over utvalget.

Besøk filmgrail.com