Wuxia-slipp 26. februar! Fort Buchanan og regissørbesøk

I samarbeid med Kunstnernes Hus Kino inviterer vi til visning av Benjamin Crottys film Fort Buchanan (2014) søndag 26. februar kl. 19.00.

fb_06Etterpå blir det en samtale mellom regissøren og Wuxia-redaktør Anders Lysne, som har skrevet om filmen i siste Wuxia («Skeive militærrom» i 3–4/16).

Baren på Kunstnernes Hus er åpen og det blir mulig å skaffe seg bladet for en billig penge!

Kjøp billett til visningen her.

Om filmen:
For karakterene som befolker det militære melodramaet Fort Buchanan er krig og voldspolitikk både et livsvilkår og et diffust bakteppe som store og små kjærlighetsintriger kan utspille seg mot. Mens militærenkene spiser kjeks rundt kjøkkenbordet forsøker de å trøste den ulykkelige Roger, hvis ektemann igjen har forlatt ham for å gjøre militærtjeneste i Djibouti. Til tross for at både Roger og partneren knapt synes å ha bikket 30 har de vært gift i 18 år og er foreldre til den iltre tenåringsdatteren Roxy, som heller ikke ser mye yngre ut enn sine to fedre.

Fort Buchanan blander elementer fra queerfilm med amerikansk såpeopera og europeisk kunstfilm, og sidestillingen av fjerne konflikter og krig på hjemmefronten er en både absurd og oppriktig kommentar til narrative og kulturelle fordommer.

Frankrike/Tunisia, 2014, 65 min.

Benjamin Crotty (1979, USA) er billedkunstner og filmskaper basert i Paris. Han har bakgrunn i maleri og har produsert film- og videoarbeider i svært ulike politiske, sosiale og materielle kontekster, fra live-performance til nullbudsjetts-tv og høybudsjetts kortfilmproduksjoner. Han er vist på festivaler som Locarno, Rotterdam og Indie Lisboa, samt kunstinstitusjoner som Musee d’art moderne de la ville de Paris og Palais de Tokyo. Fort Buchanan er hans første langfilm.

Velkommen!