NYTT NUMMER UTE NÅ! Wuxia 3-4/15: Film og kuratering

Wuxia 3-4/15: Film og kuratering

12295284_700663470064394_3816200979004705176_nIdet vinterutgaven av Wuxia gikk i trykken ble framtiden til cinematekene drøftet i Stortingets kulturkomité. Etter at kulturministeren i vår uttrykte at et nasjonalt Cinematek ikke lenger burde ses som et statlig ansvar, har filmformidlingens flaggskip i Norge – Cinemateket i Oslo – hatt en forarget kultursektor samt opprop, støtteerklæringer og Facebook-likes bak seg.

I dette ordskiftet har viktigheten av å ha et utstillingsvindu for den nasjonale og internasjonale filmarven naturlig nok vært poengtert, samt verdien av å kunne oppleve film i fellesskap i et mediespesifikt visningsrom: altså kinosalen. Et viktig argument som har fått mindre oppmerksomhet enn kinoseter og utstyr, er imidlertid fagkompetansen:

Hvor ble det av filmkuratoren, filmformidleren, filmprogrammereren?

Inspirert av kulturdepartementets hårreisende historieløshet har vi i herværende utgave av Wuxia satt fokus på filmkuratoren.

 

Warhol, My Hustler, poster for screenings at film makers cinathequeInnhold

I dette nummeret skriver Cato Fossum fra TIFF om de etiske utfordringene som møter en filmprogrammerer, Helene Aalborg undersøker om kuratering er en form for aktivisme, og kuratorene for norske MUBI, Lars Ole Krisiansen og Karsten Meinich, samtaler om muligheten for strømmetjenester for kvalitetsfilm i Norge.

Les også om Chantal Akerman, Charles Bronson, hittegodsgrøssere og Andy Warhols My Hustler.

Fullstendig oversikt over innholdet finner du her, og allerede nå kan du lese vår enquête om filmkuratorrollen og Wuxias anbefalinger fra nummeret.

God lesning!

 

«Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Bruxelles» (1975) av Chantal Akerman.

«Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Bruxelles» (1975) av Chantal Akerman.

Til salgs hos

Tronsmo
Norli Universitetsgata
Filmens hus
Cappelens Forslag
Narvesen (sjekk hvilken Narvesen nær deg som fører wuxia)

Wuxia 3-4/15 kan også bestilles på nett hos Audiatur bokhandel – hvor du dessuten finner tidligere utgaver av tidsskriftet.

 

Slippfest

Vi feirer nummeret med en slippfest den 16. desember kl. 19 på Cappelens Forslag,
Bernt Ankersgate 4, Oslo.

Les fullt program her, og meld deg gjerne på arrangementet på Facebook.

Velkommen!

Sanna Lenkens «Min lilla syster» (2015).

Sanna Lenkens «Min lilla syster» (2015).