Slippfest for wuxia 3–4 2015 den 16. desember!

Tradisjonen tro slippes årets siste wuxia i byens fineste bruktbokhandel, Cappelens Forslag! Det blir enkel servering, feiring av ferskt blad og mulighet for å kjøpe bøker i julegave til alle du kjenner onsdag 16. desember klokken 19.00. I tillegg viser vi et YouTube-program kuratert av Aksel Kielland.

I det vinterutgaven av Wuxia gikk i trykken ble framtiden til cinematekene drøftet i Stortingets kulturkomité. Etter at kulturministeren ved fremleggelsen i vår uttrykte at et nasjonalt Cinematek ikke lenger burde ses som et statlig ansvar, har filmformidlingens flaggskip i Norge – Cinemateket i Oslo – hatt en forarget kultursektor samt opprop, støtteerklæringer og Facebook-likes bak seg.

I dette ordskiftet har viktigheten av å ha et utstillingsvindu for den nasjonale og internasjonale filmarven naturlig nok vært poengtert, og at dette er en nasjonal oppgave om noe, i tillegg til viktigheten av å kunne oppleve film i fellesskap i et mediespesifikt visningsrom: altså kinosalen.

Et viktig argument som har fått mindre fokus enn kinoseter og utstyr, er imidlertid fagkompetansen: Hvor ble det av filmkuratoren, filmformidleren, filmprogrammereren? Inspirert av Kulturdepartementets hårreisende historieløshet har vi i herværende utgave av Wuxia satt fokus på filmkuratoren.

12295284_700663470064394_3816200979004705176_nInnhold i nummeret:

  • Hva er en filmkurator? Enquete
  • Da Viggo Mortensen kom til Tromsø – Cato Fossum skriver om de mange etiske utfordringene som det faglige arbeidet medbringer
  • Kuratering. Programmering. Og aktivisme – Helene Aalborg skriver om hvordan kuratering også kan fungere som aktivisme
  • Reality Check. En dialog om det store tilgjengelighetsparadokset i videostrømmingens tidsalder – Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich debriefer om sin periode som online-kuratorer for norske Mubi

I tillegg har heftet tekster blant annet om Chantal Akerman, Charles Bronson, hittegodsgrøssere og Andy Warhols «My Hustler».

Vi slipper det nye nummeret i vår favorittbokhandel, Cappelens Forslag. Her blir det YouTube-program kuratert av Aksel Kielland, og det serveres noe godt i glasset. Benytt dessuten anledningen til å handle bøker i julegave til alle du kjenner!

Ses onsdag 16. desember! Du kan gjerne melde din ankomst på Facebook.

En mann i bar overkropp og med amerikanske urinnvåner-klær sitter på en grå og hvit hest. Vi ser hesten fra hasene og op og i profil. Hestens mule vender mot venstre. Charles Bronson, som spiller Pardon Chato, sitter rakrygget og ser rett i kamera med et alvorlig og bestemt uttrykk. I bakgrunnen er det blågrå himmel.

Charles Bronson som Pardon Chato. Stillbilde fra Chatos Land (1972, Michael Winner).

Velkommen til slippfest!

Tid: Onsdag 16. desember klokken 19.00

Sted: Cappelens Forslag, Bernt Ankersgate 4, Oslo

One response to “Slippfest for wuxia 3–4 2015 den 16. desember!

  1. Tilbaketråkk: NYTT NUMMER UTE NÅ! Wuxia 3-4/15: Film og kuratering | WUXIA·

Kommentarer er stengt.