Program ByFlimmer

Image

ÅPNINGSEVENT 
Tirsdag 25. februar kl. 19.00 på Kunstnernes Hus 
Førpremiere på Det er meg du vil ha, Dag Johan Haugerud, 2014

Møt regissøren etter visningen i samtale om film, fiksjon og sannhet med Ellen Engelstad, kulturredaktør i Manifest tidsskrift. Konseptuell servering og musikk ved Kampen Kvinne DJ- & kejtring.

Det er meg du vil ha er Dag Johan Haugeruds siste film og handler om en kvinnelig ungdomsskolelærer, spilt av Andrea Bræin Hovig, som forelsker seg i en 15 år gammel elev. Filmen er en gjenfortelling av en sann historie, og Sonja Evangs manus er basert på et nedskrevet intervju med læreren. Filmen er utviklet og innspilt i forbindelse med Norsk Dramatikkfestival 2013.

KUNSTNERNES HUS :: Byromanser
I et program som strekker seg fra Helsinki til Shanghai viser vi en serie essayistiske filmer som reflekterer over urbane erfaringer og hvordan steders identitet forsvinner og gjenoppstår i dialog med popkulturens mytologisering.

Onsdag 26. februar 20.00: Los Angeles Plays Itself (2003) Thom Andersen, 169 min
Torsdag 27. februar 20.00: Boplicity (1997) Jan Knutzen, 36 min.
Metropolis Report from China (2006) Clemens von Wedemeyer/ Maya Schweizer, 42 min.
Fredag 28. februar 20.00: Helsinki Forever (2008) Peter von Bagh, 74 min
Lørdag 1. mars 20.00: News from Home (1977) Chantal Akerman, 85 min

FOTOGALLERIET :: Film i veien
På Fotogalleriet vises produksjoner fra grenselandet mellom kunst og film. Noen av filmene varer bare noen minutter, mens andre utforsker narrativer som utfolder seg over lengre tid. Visningene finner sted på kveldstid, etter mørkets frembrudd, ut mot gaten i Fotogalleriets store vinduer, med en ny film hver dag. Filmvisningene starter kl 18.00 og går natten igjennom til morgengry.

Onsdag 26. februar: The Location of Sleep (2013), Kristine Halmrast, 10 min.
Torsdag 27. februar: Keep med loving (2012), Julia Ekström, 05:48 min.
Fredag 28. februar: Man on Ice (1998), Lars Siltberg , 07:54 min
Lørdag 1. Mars: Å åpne, å se (2012), Camilla Figenschou, 15 min

KULTURHUSET :: Musikalske landskap
På en flate i nedgangen til garasjearenaen til Kulturhuset, viser wuxia et knippe norske musikkvideoer med oppfinnsomhet og kunstnerisk mot; filmer som går utover sin oppgave som promotør for artisten.

Onsdag 26. februar klokken 18.30 viser regissøren Emil Trier og artisten Torgny Amdam sin musikkvideotrilogi som har gått seiersgang på internasjonale filmfestivaler. På Kulturhuset møter de journalist Sigrid Hvidsten (Dagbladet) til en samtale om musikkvideoformatet.
CAPPELENS FORSLAG :: Nostalgiske kropper
I en av byens vakreste antikvariat kan publikum tre inn og la seg forføre av fordums perler. Et kikkekabinett er operativt i Forslagets åpningstider hvor det tilbys et helt særegent blikk på Norge i møte med unike norske turistfilmer fra 1950- og 60-tallet, opprinnelig produsert for et utenlandsk publikum.

Fredag 28. februar klokken 18.30 vil poetene Aina Villanger og Victoria Kielland lese spesialskrevne tekster til selvvalgt nostalgisk film. Snitter og servering.
NAUSTET, BADSTUA :: Film fra dypet
Midt på Youngstorget kan Oslos borgere kle av seg og la seg omfavne av badstu-heten i Naustet, og nyte et flimmer fra en alternativ, kroppslig filmhistorie. Det vil bli mørkt, det vil bli kroppslig, muligens svimlende og helt sikkert hett! Troll-i-eske-programmet vil rulle og gå på en skjerm i badstuas åpningstider til undring og forlystelse for byens vågale saunaister.

FINISSAGE
Søndag 2.mars kl. 19.00 på Fotogalleriet

Oslo-snikpremiere på A Blank Slate, Sara Eliassen, 2014
ByFlimmer avsluttes på Fotogalleriet med snikpremiere i galleriet, etterfulgt av minikino med alle filmene fra «Film i veien»-programmet, suppeservering og salg av drikke. NB: snikpremieren starter presis kl. 19.00.

I A Blank Slate fordriver en karakter tid i en fremmed, vinterstengt ferieby. Etterhvert som isolasjonen og fremmedgjøringen hun opplever i byen blir mer og mer påtrengende, blandes kvinnens egne minner og observasjoner seg sammen med erfaringer tilhørende kvinneskikkelser fra filmhistorien.

ByFlimmer er støttet av Kulturetaten, Oslo Kommune

byflimmer.no