WUXIA presenterer: ByFlimmer!

Image

5 dager, 5 visningsarenaer, 5 filmprogram. 

Oslo, 26. februar – 2.mars, 2014

ByFlimmer er et nytt visningskonsept, fremmet av filmplattformen wuxia, og er et initiativ for å tilgjengeliggjøre filmkunsten i byen vår og stimulere til nye kinorom i en tid truet av solovisninger på nett. Under det veletablerte By:Larm kan Oslos borgere oppleve sjeldne filmflimmer i fem ulike byrom; Kunstnernes Hus, Fotogalleriet, Kulturhuset, Naustet & antikvariatet Cappelens Forslag. Hvert sted viser programmer tilpasset stedets natur, og alle visningene er gratis.

Fullstendig program slippes 14. februar. Følg med på Facebook.

ÅPNNGSEVENT 

Førpremiere på Det er meg du vil ha, Dag Johan Haugerud, 2014

Tirsdag 25. februar kl. 19.00 på Kunstnernes Hus 

Regissøren vil være tilstede og deltar etter visningen i samtale med Ellen Engelstad, kulturredaktør i Manifest tidsskrift. Kampen Kvinne DJ- & kejtring byr på konseptuell servering & musikk.

Det er meg du vil ha er Dag Johan Haugeruds siste film og handler om en kvinnelig ungdomsskolelærer, spilt av Andrea Bræin Hovig, som forelsker seg i en 15 år gammel elev. Filmen er en gjenfortelling av en sann historie, og Sonja Evangs manus er basert på et nedskrevet intervju med læreren. Filmen er utviklet og innspilt i forbindelse med Norsk Dramatikkfestival 2013.

Fra programmet:

KUNSTNERNES HUS Den urbane erfaringen har alltid stått sentralt i den moderne kunstformen filmen representerer. I et program som strekker seg fra Helsinki til Shanghai viser vi en serie essayistiske filmer som reflekterer over hvordan steders identitet forsvinner og gjenoppstår i dialog med popkulturens mytologisering. En ny film vises hver kveld klokken 20.00

FOTOGALLERIET På Fotogalleriet vises det produksjoner fra grenselandet mellom kunst og film. Noen av filmene varer bare noen minutter, mens andre utforsker narrativ som utfolder seg over lengre tid. Visningene finner sted på kveldstid, etter mørkets frembrudd, ut mot gaten i Fotogalleriets store vinduer, med en ny film hver dag. Programmet på Fotogalleriet er kuratert av kunstner Iselin Linstad Hauge.

KULTURHUSET Kulturhuset er hovedsete for By:Larm, og her skapes et naturlig krysningspunkt for artister og filmskapere gjennom visning av musikkvideo.

CAPPELENS FORSLAG I en av byens vakreste antikvariat kan publikum tre inn og la seg forføre av fordums perler. Et kikkekabinett vil være operativt i Forslagets åpningstider, og kvelden fredag 28. februar vil poetene Aina Villanger og Victoria Kielland lese spesialskrevne tekster til selvvalgt nostalgisk film.

NAUSTET, BADSTUA Midt på Youngstorget kan Oslos borgere kle av seg og la seg omfavne av badstuheten i Naustet, og nyte et flimmer av sjeldne og obskure perler fra den mer aparte og ukjente filmhistorien. Programmet vil rulle og gå på en skjerm i badstuas åpningstider til undring og forlystelse for byens vågale saunaister.

Finissage søndag 2.3. kl. 19.00 på Fotogalleriet

ByFlimmer avsluttes på Fotogalleriet, søndag klokken 19.00, med suppeservering, salg av drikke og filmvisning.

For mer informasjon:

Kontakt prosjektleder og initiativtager Itonje Søimer Guttormsen, 9779 4363 / isg@wuxia.no

Prosjektet er støttet av Kulturetaten, Oslo Kommune.

Nostalgiske kropper