Program: Avbrutte kropper

Image

WUXIA Inviterer til Avbrutte kropper

Et film- og videoprogram i Anatomisk Teater, teltplassen, Frognerparken*
Norsk skulpturbiennale 2013

Vestlig medisin, og dens utvikling fra tidlige anatomiske studier, har etterstrebet  forståelsen av det fysiske, vår egen materialitet og ideen om å håndgripe det sanselige. Anatomisk Teater er et visuelt symbol på spørsmålene som er knyttet til menneskets natur, oppført av Petrine Lillevold Vinje under norsk skulpturbiennale 2013, i samarbeid med Vigelandsmuseet. Til dette har WUXIA kuratert et film- og videoprogram som undersøker alternative kroppslige erfaringer og kroppens biologiske, fysiske og ideologiske mobilitet.

Servering av ferskbrygget kaffe fra LIPPE kaffe @lippekaffe

*Hvis regn holdes visningen i verkstedet på Vigeland-museet.
22. September kl 19
Acera or the witches’ dance (1972) Jean Painlevé 13’
The Crystal Ball Rehearsal (2010) Maren Juell Kristensen 5’05
Failing to Levitate in the Field (2012) Maren Juell Kristensen 5’36
The Seahorse (1934) Jean Painlevé 15’
Ear Anatomy (1940) 11’39

29. September kl 19
Five parts – a Motholic Mobble (part 5) (2011) Kaia Hugin 8’50
Island of Lost Souls (1932) Erle C. Kenton 70’

13. oktober kl 19
Sonate (2013) Kristine Øksendal 6’10
Innocence Unprotected (1968) Dušan Makavejev 72’

Om Anatomisk teater
Under Norsk skulpturbiennale 2013 oppførers en skulpturell replika av det anatomiske teater som ble bygget for Uppsala Universitet i 1662-63. Anatomisk Teater vil stå oppført i perioden 12. september – 10. november 2013 på Teltplassen i Vigelandsparken. Anatomisk Teater utforsker arkitekturens skulpturelle kvaliteter og kropp i rom. 
Byggverket er en plattform for utforskning av kropp og sinn ved teoretisk, kunstnerisk og praktisk tilnærming gjennom et symposium, video- og filmprogram, performance og utøvelse av ulike praksiser i kropps- og bevissthetstrening. Anatomisk Teater er et dialogteater med henvisning til historien. Prosjektet utforsker kroppen som et kjønnet, materielt og et psykologisk, åndelig og kulturelt vesen. www.anatomiskteater.no

Foto: Still fra Sonate (Kristine Øksendal, 2013).